Intern barboek NSDH

Deze mobiele app is gemaakt nadat Studentenvereniging NSDH aangaf een vernieuwing in haar systeem te willen krijgen. Op dat moment werkten ze namelijk met papieren lijsten waarop ze turfden hoeveel drank mensen bestelden. In overleg zijn we tot de conclusie gekomen dat een mobiele app een goede oplossing zou kunnen bieden zodat de barmensen snel en eenvoudig aan kunnen geven wat er besteld is. Een bijkomend voordeel is dat een digitaal systeem aan een database kan worden aangesloten en informatie zo ook makkelijk weergegeven kan worden.

Echter is het maken van een app voor Android, iPhone en Windows zo’n groot project dat het ons qua kosten beter leek om een mobiele website te maken die voor touch is geoptimaliseerd.


De ledenlijst


Een simpel aantal klikken volstaat om aan te geven dat iemand 5 bier heeft besteld


Een ingebouwde zoekfunctie om snel leden te kunnen vinden


Een popup om meer te kunnen doorvoeren


Het proces

Om tot een goed resultaat te komen hebbben we bij de opdrachtgever barmensen geïnterviewd en bijgehouden wat zij belangrijk vonden. Uit de interviews kwam naar voren dat een aantal dingen erg belangrijk zijn voor ze:

  • Snel kunnen aangeven hoeveel bier of wijn iemand drinkt,
  • Snel kunnen zoeken naar leden,
  • De interface moet goed werken op mobiel omdat er niet veel tijd is om iets opnieuw in te voeren

Aangezien we graag dingen maken die de opdrachtgever zelf ook mooi vindt hebben we eerst een concept voorgelegd aan NSDH. Hierop zijn wat op-en-aanmerkingen gedaan waaruit de volgende schets is gekomen.


Aangepast wireframe


Het definitieve ontwerp

Nadat dit ontwerp met goedkeuring was ontvangen zijn we begonnen met het uitwerken van het systeem. Wat kleine wijzigingen zijn doorgevoerd in het uiterlijk, maar uiteindelijk leek het uitgewerkte hi-fi prototype erg veel op het wireframe. Na nog een aantal tests en overleg met de opdrachtgever was deze zeer tevreden met het resultaat. En daar gaan we voor.