VGFD

Toen de stuurgroep van de Vereniging van (toekomstige) Gepensioneerden binnen de Farmaceutische Dienstverlening (VGFD) bij ons kwam, was het al snel duidelijk dat er flink wat moest gebeuren. Ze waren op zoek naar een nieuwe website die naadloos aansluit bij haar ledenbestand. Om deze reden is er een doelgroepsonderzoek uitgevoerd om achter de wensen van die leden te komen.

Aan de hand van deze wensen is een website gemaakt die de doelgroep van handige hulp voorziet, maar ze ook de juiste informatie biedt. Het inschrijfproces van leden is op de schop genomen zodat ook sernioren zich via de webstie kunnen inschrijven.


De welkomstpagina


De uitleg van de 'flow'


Gericht op de bezoeker van de website

De nieuwe website is opgezet aan de hand van een doelgroepsonderzoek, een specialiteit van Den Braber Webdesign. In dit onderzoek is een enquête gehouden onder de leden van VGFD, waaruit is geconcludeerd dat de doelgroep 70-73 jaar oud is, met uitschieters naar 63 en 80 jaar. Daarnaast hebben leden aangegeven dat de knipselkrant een zeer belangrijk onderdeel is waarom ze naar de website komen, dus ook dit heeft een prominente plaats gekregen.
Wat senioren betreft hebben we geconcludeerd dat ze grote letters fijn vinden en een duidelijke navigatie.


De pagina om lid te worden, compleet vernieuwdDe leden zijn zeer positief over de website en VGFD heeft al veel nieuwe leden erbij.